Directorul IMAS îl provoacă pe Mihai Popșoi la o dezbatere publică: Rugămintea ca această invitație să fie tratată cu responsabilitate și seriozitate

Echipa companiei IMAS îl invită pe vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, la o dezbatere publică. Reacția vine după ce deputatul PAS a acuzat compania că ar fi trucat rezultatele studiului Barometrul socio-politic, noiembrie 2021, potrivit căruia PAS și președintele Maia Sandu se bucură de o susținere mai mică din partea cetățenilor, decât până la alegerile din 11 iulie. Într-o scrisoare deschisă, publicată de către directorul companiei, Doru Petruți, se menționează că dacă Popșoi va refuza invitația, acesta trebuie să vină cu scuze publice.

“Din punctul de vedere emis printr-o postare pe o rețea de socializare de Dl. Mihail Popșoi noi înțelegem că rezultatele publicate nu corespund așteptărilor dumnealui. Dacă a parcurs rezultatele studiului, credem că domnul deputat ar fi trebuit să observe că ele, în primul rând, nu corespund așteptărilor cetățenilor pe care aceștia și le-au făcut în perioada pre-electorală. Pentru a clarifica mai multe aspecte ce țin de rezultatele acestui sondaj, îl invităm pe domnul deputat la o dezbatere publică, unde să fie invitați reprezentanții mass media și ai societății civile. Echipa [imas] este oricând pregătită pentru această dezbatere și avem rugămintea ca această invitație să fie tratată cu responsabilitate și seriozitate. Asta dacă într-adevăr domnul deputat are întrebări și nu a fost doar o răbufnire emoțională sau o încercare de a se afirma în interiorul formațiunii politice din care face parte. Așteptăm răspunsul domnului deputat și ne vom ocupa de toate aspectele organizatorice, imediat ce domnul deputat poate include această dezbatere în agenda dumnealui. Dacă nu veți răspunde acestei invitații, înseamnă că nu aveți ce contesta în datele expuse și vă solicităm să vă exprimați scuze publice la adresa echipei noastre și în fața cetățenilor, în general, cetățeni care v-au transmis prin intermediul acestui instrument de cercetare punctul lor de vedere”, se arată în scrisoarea IMAS.

Amintim că potrivit ultimului Barometru Socio-Politic, președintele țării Maia Sandu nu mai este cel mai apreciat politician din țară, locul acesteia fiind ocupat de către edilul Capitalei Ion Ceban. Totodată, sondajul arată că aproape 70% dintre cetățeni sunt nemulțumiți de acțiunile președintelui. Barometrul mai arată că încrederea în toată echipa PAS a scăzut considerabil, iar în cazul în care duminica s-ar organiza alegerile parlamentare anticipate, PAS nu ar mai obține majoritatea voturilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.