Directorul companiei Intellect Group a mulțumit CEC pentru oportunitatea de realizare a exit-poll-ului în ziua alegerilor prezidențiale

Comisia Electorală Centrală a autorizat efectuarea unui sondaj de tip exit-poll în cadrul turului doi al alegerilor prezidențiale. Exercițiul urmează a fi efectuat de compania de consultață și cercetare politică ”Intellect Group” în colaborare cu asociația obștească ”SPERO”.

În context, directorul companiei Intellect Group, Ian Lisnevschi, a ținut să mulțumească CEC pentru oportunitatea de realizare a exit-poll-ului, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

„Exit-poll-ul este un instrument științific de control civil pe parcursul alegerilor și este practicat în țările vecine ca România, Ucraina, țările europene, Statele Unite ale Americii, care sunt etalonul democrației. Companiile de cercetare din aceste țări au o experiență bogată în executarea acestor cercetări. Pentru a obține metodologia perfectă și eșantionarea reprezentativă este necesar de a avea practică în realizarea acestor cercetări, de încercat, de greșit, de examinat și de riscat.

Pentru compania Intellect Group și pentru Asociația SPERO va fi un experiment, o încercare. Noi sperăm la o asistență și colaborare cu Comisia Electorală Centrală, comisiile electorale teritoriale și cetățenii care vor participa la exit-poll. Suntem convinși că va fi o continuare a colaborării profesioniste bazată pe știință și cercetare” a mentionat directorul ”Intellect Group”.

Compania ”Intellect Group” a fost înregistrată în anul 2014 şi are ca activitate de bază consultanță politică, cercetare-dezvoltare în științe sociale, politice, umaniste și activitate de studiere și de sondare a opiniei publice. De asemenea, se remarcă prin participarea activă la alegerile de la nivel naţional şi local.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.