Dionis Cenușă: Pentru a evita crize politice și pentru a diminua influența grupărilor oligarhice, implicate în furtul miliardului, acestea trebuie marginalizate

Grupările oligarhice din Parlamentul de la Chișinău trebuie marginalizate până la alegerile anticipate, altfel își vor crește constant influența în politica moldovenească. Este opinia analistului politic Dionis Cenușă, exprimată într-o postare pe Facebook.

“Da, consider că pentru a evita crize politice și pentru a diminua influența grupărilor oligarhice, implicate în furtul miliardului, acestea trebuie marginalizate până la alegerile anticipate”, scrie Dionis Cenușă.

Iar expertul în politici publice, Ștefan Gligor, consider că, începând de astăzi, toate partidele de opoziție parcurg scenariul lui Plahotniuc. Gligor a ajuns la această concluzie după ce  PAS-ul Maiei Sandu a decis să sprijine moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, alături de grupările Candu și Șor.

“Înainte de a ceda presiunilor concertate și de a accepta moțiunea de cenzură, PAS și Maia Sandu erau obligați să se asigure că există voturi pentru numirea unui nou guvern. În lipsa acelor voturi, dacă va fi demis guvernul, PAS și Maia Sandu vor fi nevoiți să accepte tacit voturile lui Șor și Candu”, a scris Ștefan Gligor, într-o postare pe Facebook.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.