Dionis Cenușă îi reamintește Maiei Sandu: Construirea statului de drept se face prin respectarea prevederilor constituționale nu neglijarea acestora

Partenerii europeni ar trebui să-i reamintească președintelui Maia Sandu că un stat de drept se construiește prin respectarea Constituției. Opinia a fost expusă de politologul Dionis Cenușă.

„Nu cred că este corect să manipulăm opinia publică. Ma refer la aliații politici ai Maiei Sandu care prezintă situația creată ca pe un conflict dintre Parlament și Președinție.

Curtea Constituțională i-a spus Președintelui ce e de făcut și că acesta trebuie să caute soluții împreună cu Parlamentul.

Conflictul real pe care îl văd acum este între Președinte și decizia Curții Constituționale.

Alegerile anticipate trebuie să aibă loc, dar nu cu încălcarea Constituției sau a interpretărilor Curții Constituționale.

Partenerii externi ai Moldovei – European Union in the Republic of Moldova, U.S. Embassy Moldova – au oportunitatea de a interveni și a-i reaminti președintelui că construirea statului de drept se face prin respectarea prevederilor constituționale nu neglijarea acestora”, a scris Cenușă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.