Din 42 de laboratoare medicale teritoriale Glavan a lăsat doar 10, spune ministrul Sănătății

În anul 2016, pe când ministru al Sănătății era actualul deputat din grupul Candu, Ruxanda Glavan, 42 de laboratoare au fost comasate în 10 laboratoare teritoriale și o direcție de diagnostic de laborator cu 5 laboratoare de diferit profil la nivel național. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în timpul examinării în Parlament a moțiunii de cenzură.

”Urmare acestei reforme un număr semnificativ de specialiști cu experiență au fost disponibilizați”, a spus Dumbrăveanu.

Ministrul a declarat că astăzi în cadrul ANSP activează 15 laboratoare: 10 în cadrul centrelor de sănătate publică teritoriale și 5 în cadrul sediului central a ANSP. Potrivit ministrului, laboratorul care astăzi efectuează investigații prin tehnici de biologie moleculară la infecția COVID-19 este cu statutul recunoscut de către OMS.

Dumbrăveanu a precizat că pentru a obține o acreditare la un indicator nou implementat este nevoie cel puțin de o jumătate de an de activitate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.