Deputatul PAS, Alaiba ar fi ocupat abuziv un teren de două arii din proprietatea Primăriei Chișinău

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba ar fi ocupat abuziv un teren de două arii din proprietatea Primăriei Chișinău, iar valoarea cadastrală a bunurilor deținute de acesta este de peste 82 mii euro. Cu toate acestea, scrie bloggerul Corneliu Grandrabur, într-un articol publicat azi, Alaiba a indicat o valoarea totală de doar 30 mii €, transmite stiridinmoldova.md

Bloggerul citat mai scrie că, pentru a se eschiva și de la plata impozitelor pe bunurile imobile care depășesc 120 mp, casa a fost divizată în: Casă de locuit (94,5 mp, valoarea 836533 lei, 42 mii €, bucătărie de vară de 69 mp (valoarea 242926 lei, 12 mii € și șopron de 13 mp (valoarea 34 mii lei (1700 €).

„Matematica ne arată că terenul + casa și „anexele” valorează peste 82 mii euro, nu 30 de mii cum a indicat proletarul. Dar aceasta este numai valoarea cadastrală, pe când valoarea de piață e de câteva milioane!”, notează Gandrabur.

Gandrabur adaugă că pe lângă terenul de 908 mp, dintre care 454 mp îi deține cu drept de proprietate, Dumitru Alaiba mai are în proprietate și câteva apartamente, iar majoritatea bunurilor au fost dobândite în 2016-2017, după ce Filat deja a fost încărcerat și a început cercetarea penală în dosarul BEM.

Amintim că vicepreședintele Tineretului Democrat, Ion Harghel a dezvăluit, în cadrul unei noi ediții a emisiunii Într-un PAS bun, că deputatul Dumitru Alaiba, fost consilier al ex-premierului Vlad Filat, locuiește într-o casă cu un preț de piață de cel puțin 6 milioane de lei.

În declarația de avere însă, Alaiba a indicat că ar deține începând cu anul 2017 doar 50% din casa și terenul pe care a fost construită aceasta. La valoarea acestui bun, deputatul din PAS a indicat modesta sumă de doar 30 mii euro. În realitate. astfel de imobile de lux costă în respectiva zonă a municipiului Chișinău 350 000 și chiar 500 000 euro.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.