Deputații PAS majorează impozitul pe pământ achitat anual de cetățeni

O nouă lovitură pentru buzunarele moldovenilor. Guvernarea PAS pregătește noi majorări de impozite pentru cetățeni. Deputatul PAS, Sergiu Lazarencu, a declarat că în Moldova urmează să fie majorat impozitul funciar și cel pe bunurile imobiliare.

Parlamentarul a menționat că deja au fost elaborate proiectele de lege, iar din partea Guvernului Gavrilița există ”o înțelegere” pe marginea acestor inițiative.

”Haideți, în februarie să facem consultări publice pe aspectul ce ține de impozitul funciar și impozitul pe bunurile imobiliare. Noi suntem gata. Guvernul înțelege. 30 de ani nu s-a schimbat impozitul funciar și nu este normal asta”, a declarat Lazarencu.

Impozitul funciar este o plată obligatorie care se achită pentru exercitarea de către persoanele fizice și juridice a drepturilor de posesie, folosință și dispoziție asupra terenurilor de pe teritoriul Republicii Moldova. Impozitul pe bunurile imobiliare , de asemenea, este o taxă anuală obligatorie care se stabilește reieșind din valoarea bunurilor imobiliare.

Amintim, deputatul PAS, Sergiu Lazarencu, a anunțat anterior că și prețul la pâinea produsă de cel mai mare combinat de panificație din țară ”Franzeluța” necesită a fi majorat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.