Deputații din grupurile conduse de Candu-Sandu-Shor au făcut front comun în Parlament

Deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate și cei din Partidul Șor au sărit astăzi în apărarea deputatului din grupul Pro-Moldova, Sergiu Sârbu. Fracțiunile PAS și Partidul Șor au cerut ca fostul democrat – Sârbu să rămână membru al Biroului permanent a Parlamentului.

Președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, a dat citirii în plen proiectul de hotărâre cu privire la înlocuirea deputatului Sergiu Sârbu, care a ”migrat” din PDM în grupul Pro-Moldova, cu deputatul democrat Igor Vremea.

Solicitarea fracțiunii PDM a stârnit nemulțumiri din partea deputaților din partidul condus de Maia Sandu și cei din partidul lui Ilan Șor.

Secretarul fracțiunii Partidului Șor, Marina Tauber l-a întrebat pe Diacov: ”ce se va întâmpla dacă în grupul Pro-Moldova vor fi mai mulți deputați decât în PDM, tot nu vom permite ca ei să fie în Biroul Permanent?”.

”Suntem aproape convinși că dacă voi (Partidul Șor n.r.) v-ați apucat de lucru, noi (Partidul Democrat n.r.) putem să rămânem încă fără vreo câțiva deputați. Știu că aveți ”shvatkă” ”, a replicat Diacov.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a explicat că acest loc în Biroul permanent în revine fracțiunii PDM și le-a dat un sfat deputaților din grupul lui Candu și fracțiunea Șor.

”Este o cale mai scurtă, trebuia să adere din start la fracțiunea Partidului Șor și atunci ar intra în proporție ca fracțiune în Biroul permanent”, a spus Batrîncea.

Potrivit regulamentului Parlamentului, grupul nou creat poate pretinde peste un an calitatea de membru în Biroul permanent.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.