Deputat PSRM, despre documentul prezentat de Gavrilița: Nu este un program al guvernului, este platforma electorală pentru alegerile parlamentare. Asta se numește simplu la moldoveni – minciună

Voi nu aveți în plan să construiți un stat de drept, metoda voastră este să semănați ură, isterie și panică, a declarat de la tribuna Parlamentului, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, unde s-a discutat programul și guvernul propus de Natalia Gavrilița.

Vicepreședintele Parlamentului a criticat discursul plin de ură adresat deputaților de candidatul la funcția de premier, pe care a chemat-o să respecte instituțiile statului. Batrîncea i-a amintit lui Gavrilița că un discurs similar, plin de sine și arogant, a avut cândva în Parlament și fostul lider PLDM, Vlad Filat, încarcerat pentru acte de corupție.   

”Acei care vorbesc despre reforme și stat de drept trebuie să știe că acest lucru nu este posibil fără ca să aplicăm legea și fără ca să avem respect față de instituțiile statului. Indiferent dacă îți place sau nu ești obligat să demonstrezi un model de educație și comportament politic. Evident că în această sală s-a pornit reacția la comportamentul arogant, plin de dispreț și ură. Apropo, am văzut la această tribună un politician mare de dreapta care tot era plin de sine și arogant, cu se s-a finalizat știm bine. Numai că este un alt partid, dar care este același PLDM-2”, a declarat Vlad Batrîncea.

Parlamentarul a amintit și despre îmbrâncelile din Parlament, provocate de deputații PAS la sfârșitul anului trecut și care s-a soldat cu prejudicii de 60 de mii de lei.

”Poate să vă dăm încă o dată un grafin (ulcior) cu apă ca să demonstrați ”o adevărată cultură, o adevărată educație””, a întrebat ironic deputatul.

Vicepreședintele Parlamentului spune că a citit programul de guvernare propus de Gavriliță de trei ori și a înțeles că pentru implementarea lui este nevoie de cel puțin 5-6 ani și de cel puțin 20-30 de miliarde de lei suplimentar.

”De ce să vii cu promisiuni deșarte dacă știi că nu vei fi votat. Cui îi trebuie această manipulare? De aceea că acesta nu este program al guvernului, aceasta este platforma electorală pentru alegerile parlamentare care noi din start știm că nu va fi realizat. Asta se numește simplu la moldoveni – minciună! Pentru că din start propui lucruri care intenționezi să nu le realizezi”, a remarcat Batrîncea.

”Noi am protestat în stradă când mulți dintre dumneavoastră stăteau la ministere în fotolii și au tăcut. Alianța PLDM-PD-PL a convenit anexa secretă, a partajat CSJ, Cutrea de Apel, cineva a vândut Procuratura. Unii colegi au stat lângă un mare politician Mihai Ghimpu și și-au făcut interese în Chișinău cu terenuri și astăzi ne spun că trebuie să curățăm Parlamentul. Păi, pleacă din Parlament, om bun. Ai fost în 7 alianțe. Cât se mai poate. E foarte mare dezamăgirea. Voi arătați prost pentru că nu puteți asigura o calitate mai bună a discursului politic. Sunteți plin de ură, isterie, panică. Aceasta vă este metoda. Nici nu aveți de gând să construiți un stat de drept. Vă plac aceste jocuri politice și vă place această песочницэ”, a conchis deputatul PSRM.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.