Deputat PSRM: Deputatul Vlad Batrîncea a criticat decizia celor 63 de parlamentari PAS, care au părăsit sala imediat după ce și-a citit discursul președintele Maia Sandu

Nu a fost o ședință a Parlamentului, dar o farsă pe banii cetățenii și o bătaie de joc față de oameni. Așa au calificat deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor ședința de constituire a Parlamentului, întreruptă de parlamentarii PAS. 

Deputatul Vlad Batrîncea a criticat decizia celor 63 de parlamentari PAS, care au părăsit sala imediat după ce și-a citit discursul președintele Maia Sandu. Batrîncea susține că astăzi Parlamentul trebuia să-și aleagă organele de conducere, să anunțe despre constituirea fracțiunilor și să înceapă activitatea legislativă propriu-zisă. 

”Considerăm că este o bătaie de joc, inclusiv față de cetățeni care nu așteaptă discursuri. Gata. Campania electorală a luat sfârșit. Oamenii care au votat acest Parlament așteaptă aprobarea promisiunilor electorale, așteaptă acele pensii de mii de lei, salarii decente, locuri de muncă, investiții”, a spus deputatul. 

Batrîncea a atras atenția că pentru ședința de astăzi au fost cheltuiți bani din buget, doar pentru ca deputații să asculte un singur discurs electoral al președintelui Sandu. Deputatul le-a amintit celor de la PAS că anume ei au fost cei care le-au promis cetățenilor că imediat după scrutin se vor apuca de lucru. 

”Ce trebuie să întreprindem noi, dacă cei care au promis această muncă au zis că nu sunt gata de muncă. Ce urmează să partajeze ei, ce urmează să decidă ei, ce instrucțiuni urmează să primească? Este o bătaie de joc. A fost o farsă din banii publici. Am fost martori la anumite declarații și promisiuni, fără a discuta soluții, fără a vedea proiectele și inițiativele concrete”, a declarat Batrîncea. 

Deputatul PAS, Igor Grosu, a întrerupt ședința de astăzi a Parlamentului, anunțând o pauză până joi, 29 iulie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.