Deputat PSRM: Datorită acțiunilor Președinției, Guvernului și fracțiunii PSRM s-a reușit menținerea stabilității financiare

Datorită acțiunilor coordonate dintre Președinție, Guvern și fracțiunea PSRM din Parlament, în condițiile pandemiei și a crizei economice, s-a reușit menținerea stabilității financiare, adoptarea măsurilor de susținere a businessului și oamenilor. Deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, una din prioritățile fracțiunii parlamentare PSRM în sesiunea de primăvară-vară a fost susținerea legislativă pentru proiectele înaintate de șeful statului și Executiv.

Astfel, datorită proiectele comune s-a reușit alocarea surselor suplimentare la buget în mărime de 2,5 miliarde de lei pentru combaterea pandemiei, susținerea stabilității bugetare, a mediului de afaceri și a populației. De asemenea, la această etapă, practic nu sunt înregistrate datorii față de FMI, Comisia Europeană și alți parteneri.

”Asistăm la o situație unică când în condițiile de criză în conturile trezoreriei de stat sunt rezerve financiare de peste 9 miliarde de lei, iar în bugete locale – în jur de 2 miliarde de lei”, a spus Golovatiuc.

Potrivit deputatului, aceste rezultate dau speranțe că toate inițiativele președintelui țării și a Guvernului vor fi implementate. Aceasta înseamnă majorările de salarii, a pensiilor și indemnizațiilor, dar și implementarea proiectelor de infrastructură – drumuri, iluminare, apeduct, practic în fiecare localitate și crearea a 16 platforme industriale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.