Deputat PPDA, despre decretul Maiei Sandu: Scoți armata în stradă, fără măcar să înțelegi ce să faci cu ea

Decizia președintelui Maia Sandu de a scoate armata în stradă pentru a lupta cu pandemia a fost criticată în plenul Parlamentului. Deputatul Platformei DA Liviu Vovc nu înțelege sensul acestei acțiuni. Mai mult decât atât, Vovc bănuiește că decizia Guvernului de a propune instituirea  stării de urgență a fost coordonată cu președintele țării, Maia Sandu.

VOVC: Scoaterea armatei în stradă a fost coordonat cu Guvernul? CIOCOI: Nu! Asta ține exclusiv de competența comandatului suprem al țării!

VOVC: Am vrut să înțeleg dacă a fost coordonată cu Comisia Națională de sănătate Publică sau cu Guvernul această decizie de a scoate armata, pentru că să scoți pur și simplu armata, fără măcar să înțelegi ce să faci cu ea, tot nu este logic. Dar totodată, se întâmplă concomitent, unii vor stare de urgență, alții scot armata. Parcă ar fi coordonate aceste lucruri.

Astăzi, 31 martie, a intrat în vigoare decretul semnat de către președintele Maia Sandu, care prevede implicarea Armatei Naționale în gestionarea crizei pandemice.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.