Denis Ulanov, în plenul Parlamentului, a amintit că soacra unui lider PAS a figurat în dosarul miliardului furat (VIDEO)

Moment jenant pentru deputații PAS, care se declară luptători cu “hoții de miliarde”. În timpul ședinței Parlamentului, unde procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit să ceară ridicarea a imunității a doi deputații de la Partidul ȘOR, parlamentarul Denis Ulanov a amintit că și soacra lui Sergiu Litvinenco (PAS) a figurat în dosarul furtului miliardului.

“Noi credeam că Procuratura a înțeles, că acționarii și angajații băncilor, care fără să vrea au fost implicați în anumite acțiuni în anul 2014, își exercitau atribuțiile profesionale și nu au furat și nici nu au spălat banii și nu au adus un prejudiciu statului. Cred că aici putem vorbi și despre soacra ta, Sergiu (Litvinenco), dosarul căreia a fost clasat”, a declarat Denis Ulanov de la tribuna Parlamentului.

Amintim că potrivit unor investigații jurnalistice, în 2014, soacra deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, deținea funcția de contabil la Victoriabank. Maria Iovu ar fi autorizat depunerea unor plasamente interbancare de 2,45 miliarde de lei în BC Banca de Economii (BEM). Banii, ulterior, au fost sustrași din BEM de către companiile controlate de Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc și transferate pe conturile unor companii off-shore. În acest mod, Victoriabank ar fi beneficiat de 2,45 mlrd. lei din garanțiile de stat. Jurnaliștii de investigații au mai scris că dosarul pe numele Mariei Iovu a fost clasat în 2019, când la putere se afla Guvernul condus de Maia Sandu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.