Declarație: De pe urma deciziei Curții Constituționale au pierdut cetățenii Republicii Moldova

Marele beneficiar al deciziei Curţii Constituţionale în cazul asumării răspunderii de către Guvernul Chicu privind pachetul de legi care vizează perioada stării de urgenţă este grupul pro-Şor din Parlamentul de la Chişinău. De această părere este deputatul Corneliu Furculiţă, lider al fracţiunii PSRM din Legislativ.

„Grupul Pro-Șor, asistat de deputații Maiei Sandu și ai lui Andrei Năstase, au obținut la Curtea Constituțională câștig de cauză. Ei au câștigat ca taxa integrală de 9 euro să rămână în buzunarul lui Ilan Șor (Guvernul a propus ca jumătate din această taxă, adică 4,5 euro, să fie transferați într-un fond special la bugetul de stat, ca să ajute medicii în lupta cu pandemia). Cine a pierdut? Au pierdut toți cetățenii, care au rămas fără o sursă importantă la bugetul de stat (anual se colectează în jur de 15 milioane de euro din această taxă aeroportuară). Au pierdut câteva zeci de mii de angajați din domeniul HoReCa, industrie care va plăti în continuare 20% TVA, în loc de 15% cum a propus Guvernul”, a scris Furculiţă, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Furculiţă, de pe urma deciziei scandaloase a Curţii Constituţionale au câștigat grupul Pro-Șor, Sandu și Năstase, dar au pierdut cetățenii Republicii Moldova.

„Guvernul ar trebui să identifice o altă modalitate să revină cu propuneri pe aceste subiecte, dar și pe altele așteptate de cetățeni”, a conchis deputatul PSRM.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.