DECIS! Obligativitatea cetățenilor care vin de peste hotare de a sta în autoizolare a fost eliminată

La propunerea președintelui țării, Igor Dodon, autoritățile au anulat obligativitatea autoizolării cetățenilor, care revin acasă din statele aflate în așa-numita zonă verde. O decizie în acest sens a fost luată, astăzi, de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică și anunțată de premierul Ion Chicu.

Astfel, din 1 septembrie, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și vin din țările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fișa epidemiologică și nu vor fi obligați de a respecta regimul de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, și vin din  țări clasificate ca zonă roșie, vor completa, în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile.

Amintim că astăzi, în cadrul emisiunii “Președintele răspunde”, Igor Dodon a declarat că este pentru ridicarea acestei restricții și a discutat subiectul cu membrii Guvernului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.