De la 1 decembrie, bazinele și centrele sportive vor activa în mod obișnuit

Începând cu data de 1 decembrie, activitatea centrelor sportive, terenurilor de sport și bazinelor de înot din capitală va putea fi desfășurată în regim obișnuit. Însă accesul vizitatorilor va fi permis doar după prezentarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19. O condiție rămâne implementarea și monitorizarea respectării măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19. Prevederile se conțin în hotărârea Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, transmite IPN.

CNESP a stabilit pe teritoriul municipiului Chișinău nivelul de risc alertă cod portocaliu privind situația epidemiologică și incidența prin infecția COVID-19. Din 1 decembrie, Direcția generală asistență socială și sănătate va dispune sistarea graduală din circuitul COVID-19 a spitalelor clinice municipale, cu securizarea și reactivarea acestor spații medicale, la prima necesitate.

Prin aceeași hotărâre, Comisia extraordinară de sănătate publică municipală cere Ministerului Sănătății emiterea, în regim de urgență, a ordinului pentru efectuarea dozei „booster” (a treia doză), conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și grupului de experți din cadrul Comitetului național de imunizare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.