“De ce ne urăsc cei, care azi se află în Președinție?” Deputații din Primul Parlament așteaptă scuze de la Maia Sandu

Deputații din Primul Parlament cer ca președintele Maia Sandu să prezinte scuze publice după discursul din 2 martie. Semnatarul Declarației de Independență a Republicii Moldova, Valentin Dolganiuc, a declarat într-un live pe Facebook că prin mesajul său șefa statului a dat dovadă de ură și lipsă de respect față de persoanele, care au luptat pentru suveranitatea țării noastre.

“De ce ne urăsc cei, care azi se află în Președinție? Aici am adoptat cele mai importante acte normative: Legea cu privire la tricolor, Legea cu privire la suveranitatea Republicii Moldova… Oare un Ion Vatamanu, sau o Lidia Istrati sau un Valentin Mândâcanu fac parte din clanurile de corupți? Oare ei sunt cei, care au stat la baza conflictului? Oare ei sunt cei, care au declanșat acest conflict? Sau Leonida Lari? Sau Ion și Doina Aldea Teodorovici. Un lucru grav s-a întâmplat ieri prin această declarație. Noi, deputații din primul Parlament vă cerem ca să ieșiți în spațiul public și să vă cereți scuze de la ceea ce ați declarat ieri. În nici un caz să nu mai continuați să blamați deputații primului Parlament. Cel mai onest, cel mai destoinic, cel mai cu demnitate Parlament”, a declarat Valentin Dolganiuc.

Precizăm că în data de 2 martie, în Republica Moldova sunt comemorați eroii căzuți în urma războiului de pe Nistru. În această zi, președintele Maia Sandu a ținut un discurs în care a declarat că motivul conflictului de pe Nistru a fost corupția. Mesajul șefei statului a provocat un val de nemulțumiri printre istorici, deputații din Primul Parlament și alți reprezentați ai elitei moldovenești.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.