De ce femeile îmbătrânesc mai repede decât bărbații

Istoric vorbind, datele adunate de-a lungul anilor arată că femeile trăiesc mai mult decât bărbații, în medie cu 5 ani. Însă, în ciuda faptului că au o durată de viață mai îndelungată, semnele îmbătrânirii se arată mai rapid la femei decât la bărbați, transmite stiridinmoldova.md.

Cercetătorii de la Universitatea din Viena au publicat recent un studiu realizat cu ajutorul calculatorelor, în care au evaluat schimbările la care au fost supuse, de-a lungul anilor, fetele mai multor femei și bărbați cu vârstele cuprinse între 26-90 de ani.

Rezultatele au arătat că procesul de îmbătrânire a lasat aceleași urme pe fața participanților cu vârstele cuprinse între 40-50 de ani, dar după această cifră, schimbările au fost mai vizibile la femei.

Deloc întâmplător. La vârsta de 50 de ani, majoritatea doamnelor intră la menopauză. Cercetătorii au observat că odată ajunse în această etapă, femeile au experimentat modificări precum mărirea nasului, a urechilor, ochii par mai mici, iar textura pielii se modifică din cauza pierderii grăsimii.

Conform Earth, acest proces a continuat până la 60 de ani, după care schimbările au fost mai puțin vizibile.

Cercetătorii consideră că această accelerare are loc din cauza scăderii nivelului de estrogen. Acesta are efecte semnificative asupra colagenului, care e responsabil cu elasticitatea pielii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.