De azi, grădinițele private din Chișinău își reiau activitatea. Ceban: Rog, atât cadrele didactice, angajații, dar și părinții să fie maxim precauți și responsabili

Grădinițele private din municipiul Chișinău își reiau activitatea începând cu ziua de astăzi. În acest context, primarul general Ion Ceban a venit cu mai multe solicitări în acest sens. Astfel, edilul roagă,  atât cadrele didactice, angajații, dar și părinții să fie maxim precauți și responsabili.

„Este vorba de sănătatea tuturor, și cel mai important, a copiilor noștri. Se admite redeschiderea, în cazul corespunderii condițiilor de desfășurare a activității instituției cu prevederile instrucțiunii în contextul pandemiei COVID-19, precum și după coordonarea cu Centrul de Sănătate Publică Chișinău și cu structura teritorială Chișinău a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor”, scrie Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ceban afirmă că în scopul pregătirii către reluarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de educație timpurie publice, Direcția generală educație, tineret și sport în comun cu Direcția generală asistență socială și sănătate vor organiza în perioada 17-20 august instruiri online a asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiul Chișinău, privind măsurile de prevenire a infecției, în scopul protecției și siguranței copiilor.

„În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice prin infecția cu COVID-19 măsurile restrictive vor fi revizuite”, spune edilul.

Amintim că Ion Ceban a cerut ca până în data de 20 august toate instituțiile educaționale trebuie să facă public graficul și modelul după care vor activa.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.