Danemarca va aloca 200 mii de euro pentru programele de susţinere a libertăţii presei în Republica Moldova

Danemarca va aloca 200 de mii de EUR pentru programele de susţinere a libertăţii presei din R. Moldova şi de contracarare a dezinformării. Anunţul a fost făcut de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Nicu Popescu, care a avut o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Danemarcei, Jeppe Kofod.Oficialii au vorbit despre agenda bilaterală, consolidarea democraţiei şi procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

În contextul aprofundării dialogului cu Uniunea Europeană în special în tot ce ţine de mediul înconjurător şi combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice, vicepremierul Nicu Popescu a remarcat un potenţial pentru preluarea expertizei daneze în asigurarea tranziţiei către o economie verde şi transformare digitală.

Oficialul a punctat că mizăm pe know-how danez în utilizarea curată şi eficientă a energiei, transportului durabil, precum şi în domeniul cercetării şi inovării.

„Am salutat anunţul omologului meu danez privind alocarea prin intermediul Fondului pentru Noua Democraţie a unei sume de 200 de mii de EUR pentru programele de susţinere a libertăţii presei în Republica Moldova şi contracararea dezinformării. Împărtăşim cu Danemarca convingerea că mass-media liberă şi independentă este o piatră de temelie a oricărei democraţii”, a declarat ministrul Nicu Popescu.

Programul se va concentra în special pe dezvoltarea capacităţilor mass-mediei regionale, inclusiv din UTA Găgăuzia, regiunea transnistreană, Taraclia şi municipiul Bălţi, fiind sprijinite activităţi care pot contribui la creşterea profesionalismului şi la formarea jurnaliştilor de investigaţie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.