Dacă vrea să dea jos Guvernul și să provoace alegeri anticipate, Sandu va trebui să discute cu socialiștii, spune Igor Dodon

Președintele Republicii Moldova nu are puterea discreționară de a dizolva Parlamentul, așa cum doresc liderii PAS și a “Partidului Nostru”, Maia Sandu și Renato Usatîi.

În opinia candidatului independent la funcția de președinte, Igor Dodon, exprimată în cadrul emisiunii Acces Direct de la NTV Moldova că dizolvarea arbitrară a Parlamentului, fără respectarea procedurilor legale, este anticonstituțională.

“Acest Parlament trebuie dizolvat, dar există o anumită procedură. Pentru aceasta sunt necesare 51 de voturi, care să sprijine demisia Guvernului”, a declarat Igor Dodon.

Candidatul independent a mai spus că pentru a demite actualul Guvern și a provoca alegeri anticipate, PAS și Maia Sandu vor trebui să discute cu fracțiunea PSRM.

“Dacă vrea să dea jos Guvernul și să provoace alegeri anticipate, Maia Sandu va trebui să discute cu socialiștii. Deoarece președintele nu are împuterniciri să dizolve Parlamentul, există anumite proceduri legale, care trebuie respectate”, a mai spus candidatul independent la funcția de șef al statului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.