Dacă duminica viitoare ar fi parlamentarele, în Legislativ ar accede PAS, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și PP Șor

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegerile parlamentare, în Legislativ ar accede doar trei concurenți electorali: PAS, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și PP Șor. Totodată, PAS și Blocul ar obține un număr aproape egal de mandate. Sunt datele Vox Populi – iunie 2021, realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Potrivit studiului, pentru PAS ar vota 38,5% dintre numărul alegătorilor deciși, pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 36,7%, iar pentru PP ȘOR – 6,9%.

Ceilalți concurenți electorali nu ar acumula numărul necesar de voturi pentru a accede în Parlament. Blocul lui Renato Usatîi ar obține doar 5,2%, PPDA – 4,4%, PDM – 1,4%. Formațiunea Democrația Acasă ar acumula 1,2 la sută din voturi, AUR – 1,1%, iar PUN ar obține mai puțin de un procent.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10–20 iunie 2021 pe un eșantion de 1167 de respondenți din 81 de localități. Marja de eroare este de 3%.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.