Dacă autoritățile amână majorările de salarii în Învățământ, sistemul va pierde mulți profesori, spune Popovici

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a efectuat o intervenție transfrontalieră terestră SMURD pentru a transporta doi nou-născuți prematur în vârstă de o lună jumătate din Republica Moldova la Huși, România.

Conform IGSU, bebelușii și mama acestora sunt refugiații din Ucraina, care au fost cazați la Centrul provizoriu din localitatea Palanca. Fetițele s-au născut prematur la 30 de săptămâni și au avut nevoie de îngrijiri specializate, fiind luată decizia de a fi transportați de urgență în țara vecină. În după amiaza zilei de ieri, echipajul de medici și paramedici cu o ambulanță de tip C1 din Republica Moldova a preluat mama și copiii din Centrul provizoriu Palanca. Micuții pacienți au fost monitorizați permanent de medicii SMURD și au ajuns în România fără de a suferi complicații suplimentare pe parcursul drumului.

În continuare, aceștia urmează să primească îngrijiri de rigoare la Spitalul municipal din orașul Huși. Potrivit datelor IGSU, aceasta este prima intervenția transfrontalieră terestră SMURD realizată de la începutul anului 2022.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.