Cum răspunde Maia Sandu la întrebarea legată de finanțarea ilegală a lui Dodon și PSRM? Procuratura trebuia să-și facă datoria

Maia Sandu a comentat finanțarea PSRM de către Federația Rusă. Aceasta spune că „din păcate regimul lui Plahotniuc, regimul lui Candu al lui Filip și altora au controlat procuratura și nu au lăsat-o să lucreze și nu au lăsat-o să ne spună până acum cine a furat, din ce bani s-au finanțat partidele politice”, transmite stiridinmoldova.md cu referire la deschide.md.

Nu vă deranjează faptul că colegii dumneavoastră socialiști au fost finanțați de Federația Rusă? a fost întrebată de jurnaliști Maia Sandu la ultima conferință de presă pe care a susținut-o la Parlament.

„Procuratura Generală trebuie să funcționeze și trebuie să-i investigheze pe toți cei care sunt suspectați de o ilegalitate sau alta. din păcate regimul lui Plahotniuc, regimul lui Candu al lui Filip și altora au controlat procuratura și nu au lăsat-o să lucreze și nu au lăsat-o să ne spună până acum cine a furat, din ce bani s-au finanțat partidele politice, din ce bani s-au făcut campanii electorale. Tocmai de aceea noi ne propunem să schimbăm situația, să avem procurori independeți și dumneavoastră să puteți să mergeți să-i întrebați pe acești procurori de ce până acum nu au făcut aceste investigații”, a fost răspunsul prim-ministrului ales de majoritatea PSRM-ACUM.

Întrebată dacă are deja candidaturi la funcțiile CNA, SIS Procuratura Generală, Maia Sandu a răspuns: „Noi am spus că întotdeauna în aceste funcții trebuie să se ajungă prin concurs, cu multe competiții, cu mai multă concurență ca să ajungă oameni de valore în aceste funcții”.

Amintim că o înregistrare video îl surprinde pe președintele Igor Dodon în momentul când cere bani de la liderul PDM Vlad Plahotniuc. Acesta mai spune că primește de la ruși câte 700 000 de dolari pe lună.

Detalii: Proba VIDEO 3 // Dodon cere bani de la Plahotniuc și spune că primește de la ruși 700 000 dolari lunar

Potrivit noii legi a Procuraturii, președintele Republicii Moldova, adică Igor Dodon, numește procurorul general la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, pentru un mandat de 7 ani, care nu poate fi reînnoit.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.