Cum a decurs prima întrevedere oficială dintre Olga Cebotari și Peter Michalko

Evoluțiile în dosarul transnistrean şi perspectivele procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană pentru anul 2021, au constituit obiectul discuţiilor purtate astăzi de Viceprim-ministra pentru reintegrare Olga Cebotari cu Șeful Delegației UE la Chișinău Peter Michalko, în cadrul primei lor întrevederi oficiale.

Vicepremierul a informat diplomatul european despre situaţia actuală în procesul de negocieri, despre unele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol şi opțiunile de soluționare a problemelor existente.

Olga Cebotari a exprimat sincere mulțumiri pentru suportul consistent acordat cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv din raioanele de est ale țării în combaterea, tratarea și recuperarea de la infecția Covid-19.

La rândul său, Ambasadorul UE s-a referit la continua sprijinire a eforturilor Republicii Moldova de a identifica o soluție durabilă pentru dosarul transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a țării, oferirea suportului întru fortificarea politicilor de reintegrare a țării, necesitatea aprofundării cooperării cu Misiunea EUBAM în aspectele de management a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Oficialii au agreat că vor menține și dezvolta o colaborare prodigioasă pe diverse subiecte de interes reciproc și vor continua realizarea inițiativelor în măsură să contribuie la dezvoltarea durabilă și la avansarea procesului de reglementare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.