Cu ocazia a 35 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl, Ceban a anunțat că este reabilitat scuarul pentru a depunde flori în memoria victimelor de la Cernobîl

Primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj de condoleanțe pentru victimele catastrofei de la Cernobîl, unde și-au pierdut viața sute de persoane. Cu ocazia a 35 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl, vor fi depuse flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Mă bucur că am reușit să începem un proiect frumos și de a reabilita acelei zone. Dacă nu realizam acest proiect de infrastructură, încă puțin ne pomeneam cu încă o casă de locuit sau o altă construcție pe acel teren.
Acel fundament care a apărut acolo a fost demolat iar în loc este amenajat un scuar frumos.

Scuarul care este astăzi reabilitat, este pentru toți cei care vor dori să vină să depună flori în memoria victimelor de la Cernobîl, dar și pentru cei care vin la biserica din preajmă sau cei care vor pur și simplu să se odihnească. Fiind amenajat cu trotuare, mobilier urban, va fi iluminat și instalate camere de supraveghere. Scuarul este reabilitat de către primărie, iar sculptura instalată este cu ajutorul Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Ceban în cadrul ședinței Primărie Chișinău.

Ceban spune că este puținul care îl putem face pentru acești oameni care și-au sacrificat sănătatea sau chiar viața. „Îmi pare rău că mulți au promis să fie realizat acest scuar de ani buni, dar îmi pare bine că am reușit. Sper că într-un final să placă tuturor rezultatul”, a conchis acesta.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.