Corneliu Furculiță, despre Guvernul propus de “Șor”: Noi nu am discutat astfel de scenariu cu Partidul ”Șor” și nici nu vom discuta

PSRM nu a discutat și nici nu va discuta cu Partidul ”Șor” despre înaintarea unui candidat comun la funcția de premier. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, la postul de televiziune NTV Moldova.

 ”Noi nu am discutat astfel de scenariu cu Partidul ”Șor” și, probabil, nici nu vom discuta, fiindcă, repet, noi pledăm pentru alegeri anticipate”, a declarat deputatul.

Socialistul susține că evoluția politică de mai departe în Moldova depinde acum de acțiunile și deciziile pe care le va lua președintele Maia Sandu. 

”Dacă dumneaei consideră că trebuie să rămână un Guvern interimar, rămâne Guvernul interimar care-și exercită obligațiunile pe care le poate face. Bugetul a fost aprobat. Anume din această cauză noi am tins ca toate documentele necesare pentru activitatea Guvernului să fie adoptate în Parlament până la plecarea Guvernului, cu toate că am fost criticați”, a menționat Furculiță. 

Liderul fracțiunii PSRM susține că dacă totuși se va decide numirea unui Guvern de tranziție, atunci acesta trebuie să fie cu programul său de activitate pentru cel puțin un an.

”Dacă se discută despre posibilitatea unui Guvern, el trebuie să fie unul asumat care va veni și va implementa un program, nu înspre alegeri anticipate, dar un anumit program cel puțin măcar pentru un an, cum am făcut noi în cazul Guvernului Chicu, fiindcă Guvernul are foarte multe sarcini. În cazul în care forțele politice nu pot ajunge la un consens larg asupra unui Guvern, alegerile anticipate sunt inevitabile”, a declarat socialistul.

PSRM pledează pentru organizarea cât mai rapidă a alegerilor parlamentare anticipate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.