Corneliu Ciurea: Prezența lui Igor Dodon la Moscova se include în conceptul de restabilire a parteneriatului strategic cu Rusia

Prezența președintelui Igor Dodon la parada militară de la Moscova se înscrie în linia de politică externă echilibrată, consideră politologul Corneliu Ciurea. În opinia analistului, acest gest se include în conceptul de restabilire a parteneriatului strategic cu Rusia.

„A fi într-o relație bună cu Rusia înseamnă necesitatea respectării memoriei eroilor căzuți în Cel de-al Doilea Război Mondial și recunoașterea rolului Rusiei în repurtarea acelei victorii. Deși aceste idei au fost supuse unui revizionism accentuat în anumite zone ale Europei, Moldova are interesul să mențină o asemenea interpretare istorică la nivel oficial.

Din această cauză succesul vizitei lui Dodon la Moscova nu va fi măsurat în termenii distanței la care se afla de Putin în timpul evenimentului, dar în ponderea înțelegerilor pe care le va avea președintele cu liderul rus, pentru a depăși criza economică” a explicat Corneliu Ciurea pentru Politics.MD.

La parada de la Moscova au participat șefi de stat din Kazahstan, Belarus, Serbia, Uzbekistan, Kirghizia și Rep. Moldova. La respectivul eveniment au luat parte și 75 de militari din Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.