Concluziile sondajului realizat de „Intellect Group” și „SPERO”

Cel mai recent sondaj de opinie realizat de Compania „Intellect Group” și Asociația obștească „SPERO” cuprinde aspecte care sugerează cine vor fi liderii cursei prezidențiale, partidele care acced în Parlament și cât de încrezători și determinați sunt alegătorii.

Concluziile care se desprind din analiza cercetării relevă faptul că liderul cursei pentru alegerile prezidențiale este actualul șef al statului, Igor Dodon, iar principalul său oponent la alegerile care urmează este Maia Sandu. În planul doi, favoriți sunt Renato Usatîi și Vladimir Voronin.

Potrivit sondajului, alegătorii nu pot spune cu siguranță care vor fi rezultatele alegerilor. Dar ceva mai mult de jumătate din alegători sunt siguri de victoria candidatului lor la alegeri.

O altă concluzie relevă faptul că în Parlament vor accede șase partide. Dintre acestea, două formațiuni politice favorite pentru alegerile parlamentare: Partidul Socialiștilor și Partidul Acțiune și Solidaritate. Alte două partide cu șanse bune de a accede în Parlament, în dependență de campania electorală și ratingului liderilor: Partidul Nostru și Partidul ȘOR. Și ultimele două partide ce sunt la limita de a trece pragul electoral: Partidul Comuniștilor și Platforma Demnitate și Adevăr.

Totodată, rezultatele cercetării pune în discuție formarea unui nou Guvern, care va fi, cel mai probabil, tot de coaliție.

Pornind de la problemele care au fost cap de listă în ultimii ani, drumurile nu mai sunt pe primul loc în lista problemelor cu care se confruntă oamenii. Și asta pentru că drumurile se repară și situația se îmbunătățește. Pe de altă parte, pandemia a scos în față alte probleme: locurile de muncă, veniturile, prețurile mari etc.

Sondajul a fost realizat în perioada 02-09 iulie pe un eșantion de 1172 de persoane cu drept de vot, din 69 de localități. Marja de eroare constituie +/-3,1%.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.