Componența guvernului propus de premierul desemnat Natalia Gavrilița, încalcă legislația națională cu privire la egalitatea de șanse între femei și bărbați

Componența Guvernului Natalia Gavrilița încalcă legislația națională cu privire la egalitatea de șanse între femei și bărbați. Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, a atras atenția că din 17 membri ai Guvernului PAS doar patru sunt femei.

Socialistul a declarat ironic că în condițiile nerespectării legii Curtea Constituțională ar putea anula decizia Parlamentului cu privire la acordarea votului de încredere pentru Guvernul Gavrilița.

”Citez prevederile Legii cu privire la Guvern, la elaborarea listei candidaților la funcția de membru al Guvernului, candidatul la funcția de premier trebuie să țină cont de legislația în domeniul asigurării egalității de șanse între bărbați și femei corelate cu criteriile de profesionalism și de merite.

Din 17 membri ai Guvernului, doar patru membri sunt femei, inclusiv Dumneavoastră, cota gender nefiind respectată. Aici o întrebare: cum credeți, Curtea Constituțională pe motiv de nerespectare a procedurii și a legislației va anula hotărârea Parlamentului privind învestirea Guvernului în 100 de zile, în șase luni sau, pentru a drege busuiocul, vreo câțiva membri ai Guvernului bărbați se vor declara în fața Curții Constituționale drept femei”, a declarat Bolea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.