Compania ”Teleradio-Moldova” ar putea reveni sub control parlamentar

Un proiect de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale ce are drept scop de a responsabiliza furnizorul public național, Compania ”Teleradio-Moldova” a fost aprobat astăzi de membrii Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, comunică MOLDPRES.

Autorii proiectului propun întoarcerea sub control parlamentar a furnizorului public național de servicii media. Aceasta în condițiile în care, până în anul 2019, Compania ”Teleradio-Moldova” a fost întotdeauna sub controlul Legislativului.

O altă prevedere a documentului aprobat de comisie este revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului (CA). Totodată, se propune ca membrii CA să fie demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate.

În document, mai este stipulat că mandatul actualilor membri ai Consiliului de supraveghere, al directorului general al Companiei ”Teleradio-Moldova” și al directorilor generali-adjuncți să înceteze de drept la data intrării în vigoare a proiectului de lege.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.