Compania contractată de ASP pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte, vizată în dosarul licitațiilor trucate

Haosul din Agenția Servicii Publice (ASP) continuă. Instituția a semnat un nou contract cu firma lituaniană UAB Garsu Pasaulis pentru livrarea de blanchete de pașapoarte, asta chiar dacă anterior a anulat o licitație cu acest agent economic, acuzând că tenderul ar fi fost trucat, iat compania a devenit obiectul unor anchete penale în Republica Moldova. Potrivit portalului revizia.md, este vorba despre operatorul economic care a câștigat licitația încă în iunie 2021, pe vremea precedentei conduceri a ASP, dar contractul a fost anulat de guvernarea PAS, imediat ce au ajuns la putere.

Noul contract cu UAB Garsu Pasaulis a fost semnat după ce, pe 23 mai 2022, Comisia pentru Situații Excepționale a emis o dispoziție potrivit căreia ASP a fost obligată să procure în regim de urgență 250.000 blanchete de pașapoarte, laminat holografic securizat pentru acestea, software de personalizare a blanchetelor de pașapoarte, inclusiv servicii de mentenanță a acestuia în regim de urgență.

Contractul cu UAB „Garsu Pasaulis” prevede livrarea unui număr de 250 000 blanchete de pașapoarte, laminat holografic securizat, software inclusiv servicii de mentenanță a acestuia pentru confecționarea și personalizarea blanchetelor de pașapoarte până la data de 30.10.2022. Valoarea contractului este de 1 612 500 EURO fără TVA, ceea ce constituie 32 966 595 MDL, fără TVA, conform cursului valutar al BNM din data de 27.05.2022. Totodată, Agenția Servicii Publice și-a rezervat dreptul de a încheia un acord suplimentar pentru majorarea valorii inițiale a contractului cu 30%, în cazul în care va avea nevoie de o cantitate suplimentară de blanchete de pașapoarte sau laminat holografic securizat. Această necesitate ar putea surveni în cazul în care Polska Wyrtvornia Papierow Wartosciowych S.A. (PWPW) nu-și va putea onora obligațiile de livrare conform condițiilor contractului din 13.05.2022.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.