Comisia parlamentară a avizat proiectul ce prevede inițierea negocierilor cu UE privind asistența macrofinanciară de 100 mln Euro

Comisia politică externă și integrare europeană a avizat proiectul de Hotărâre cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Memorandumului de Înțelegere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind Asistența macro-financiară. Hotărârea va fi înaintată spre dezbateri în ședința plenară a Parlamentului.

Memorandumul prevede acordarea unui împrumut țării noastre în valoare de 100 de milioane de Euro. Creditul va fi acordat în două tranșe egale, în perioada 2020-2021 pe o perioadă de maxim 15 ani, cu aceeași perioadă de grație. Rambursarea se va efectua într-o singură tranșă. Rata dobânzii depinde de costul la care se va împrumuta Comisia Europeană pe piața financiară internațională, aceasta urmând să  fie achitată anual.

Documentul conține o listă de condiționalități care urmează a fi îndeplinite pentru debursarea resurselor. Acestea se referă la domenii precum managementul finanțelor publice, buna guvernare și luptă împotriva corupției, mediul de afaceri.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.