CMC a aprobat proiectul privind achiziționarea transportului public

Noutate bună pentru locuitorii Capitalei. Chișinăul va avea, în acest an, transport public nou, atât autobuze, cât și troleibuze. După lungi discuții, Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a adoptat Planul de reînnoire a parcului rulant al sistemului de transport public din Chișinău pentru anii 2020-2023. Consilierii municipali au susținut propunerea grupului de lucru special de achiziționare în anul curent a 100 de autobuze, asamblarea a 30 de troleibuze și  achiziționarea a 18 unități de transport articulat.

Potrivit planului, în a doua etapă urmează să fie achiziționate 150 de autobuze, 70 de troleibuze și 20 de troleibuze articulate. CMC a susținut și inițiativa Primăriei de creare a rețelei de benzi dedicate pentru transport public.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a mulțumit tuturor consilierilor pentru votul acordat și cetățenilor pentru încrederea pe care o au în municipalitate.

”Este o reușită pentru oameni, pentru Chișinău, pentru toți. Așa trebuie să continue pe toate proiectele. Chișinăul poate și trebuie să arate altfel, fără politică dar cu implementarea de politici”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.