Circa 445 agenți economici au primit de la stat subvenții pentru salarii, în perioada pandemiei COVID-19

Circa 445 agenți economici au primit subvenții de la stat pentru plățile fiscale, aferente salariilor, în contextul pandemiei COVID-19. Cifra se conține într-un raport de activitate al Guvernului, prezentat astăzi în Parlament, de premierul Ion Chicu.

În același document sunt enumerate și alte acțiuni eficiente, întreprinse de actualul Executiv, în perioada stării de urgență și stării de urgență în sistemul de sănătate. De exemplu, Executivul a stabilit un ajutor de șomaj pentru persoanele înregistrate cu statut de șomer la una dintre subdiviziunile teritoriale de ocupare a forței de muncă, inclusiv cele revenite de peste hotare, în cuantum de 2775 de lei.

În același timp, agenții economici a căror activitate a fost sistată total sau parțial în perioada pandemiei de coronavirus au beneficiat de 100% impozite salariale achitate (impozit pe venit, contribuții sociale și medicale achitate) aferente indemnizației/salariatului acordat în cadrul șomajului tehnic și/sau staționării pentru. Agenții economici au beneficiat și de 60% impozite salariale achitate (impozit pe venit, contribuții sociale și medicale achitate) aferente indemnizației/salariului acordat în cadrul șomajului tehnic.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.