Circa 200.000 de persoane din Zimbabwe vor avea nevoie de ajutor alimentar de urgenţă

Circa 200.000 de persoane din Zimbabwe vor avea nevoie de ajutor alimentar de urgenţă în următoarele trei luni după ce districtul în care locuiau a fost lovit de ciclonul Idai, a declarat joi la Geneva, purtătorul de cuvânt al Programului Alimentar Mondial, Herve Verhoosel, transmite stiridinmoldova.md cu referire la Reuters.

„Se pare că situaţia din Chimanimani – districtul cel mai afectat din Zimbabwe – este foarte gravă. Districtul a fost distrus în proporţie de circa 90%”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Ciclonul Idai s-a abătut joia trecută asupra oraşulu i– port Beira din Mozambic, însoţit de rafale de vânt de până la 170 de kilometri la oră. Ulterior, fenomenul meteorologic a înaintat pe continent către Zimbabwe şi Malawi, unde a distrus numeroase clădiri şi a pus în pericol milioane de vieţi.

Idai a lăsat în urma sa în Mozambic 217 de morţi, în timp ce în statul vecin Zimbabwe numărul deceselor a ajuns joi la cel puţin 100, după ce alte două cadavre au fost descoperite în districtul Chimanimani. Aproximativ 56 de persoane şi-au pierdut viaţa în Malawi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.