China admite că tulpina Omicron complică organizarea Jocurilor Olimpice 2022 de iarnă

China a admis că tulpina Omicron a noului coronavirus va reprezenta o provocare suplimentară pentru organizarea Jocurilor Olimpice 2022 de iarnă de la Beijing (4-20 februarie), dar rămâne optimistă privind reușita evenimentului, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Un oficial chinez, Zhao Lijian, purtător de cuvânt al ministerului de externe, a opinat că tulpina Omicron ”va aduce câteva provocări în materie de luptă contra epidemiei. Dar China are experiență în materie și sunt deplin convins că Jocurile Olimpice de iarnă se vor derula fără îngrijorări și cum a fost prevăzut”.

China a gestionat până acum foarte bine pandemia de coronavirus prin o serie de măsuri restrictive, precum limitarea zborurilor internaționale, carantină obligatorie pentru cei sosiți din străinătate, depistarea și izolarea contacților, grație unor aplicații care urmăresc deplasările.

Viața a revenit la cursul normal încă din primăvară, chiar dacă în țară au mai apărut focare sporadice.

Jocurile de la Beijing se vor derula într-o bulă sanitară, care nu va putea fi părăsită de cei 2.900 sportivi așteptați și care trebuie să fie vaccinați. Eio vor trebui să stea 21 de zile în carantină după sosirea lor și vor fi supuși zilnic unor teste. Doar spectatorii autohtoni pot urmări întrecerile olimpice.

China a înregistrat în ultimele săptămâni doar câteva zeci de cazuri zilnice de COVID-19, iar tulpina Omicron nu a fost încă detectată în țară, cu excepția teritoriului Hong Kong.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.