Chicu: Moldova va continua să depună efort pentru consolidarea parteneriatului strategic cu România

Azi se împlinesc 10 ani de la semnarea tratatului strategic dintre Republica Moldova și România. Cu acest prilej, premierul Ion Chicu le-a mulțumit vecinilor pentru suportul acordat în ultimii ani și a spus că țara noastră va face tot ce este posibil pentru a continua acest parteneriat. Declarațiile au fost făcute după ședința săptămânală cu șeful statului, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Am avut o evoluție bună a relațiile dintre Republica Moldova și România. Am beneficiat de suportul României în calea noastră spre UE. Republica Moldova a beneficiat și de alte tipuri de suport, inclusiv acele resurse importante orientate spre reparația grădinițelor. Suntem bucuroși de faptul cum a evoluat acest parteneriat și suntem gata să îl continuăm. Moldova va continua să depună efort pentru consolidarea acestui parteneriat strategic”, a declarat premierul.

Precizăm că la 27 aprilie 2010, a fost semnat Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.