Chicu l-a îndemnat pe Slusari să propună inițiative legislative pentru agricultori și să nu-i scoată la protest pe timp de pandemie

Tractoarele care au fost scoase în Piața Marii Adunări Naționale sunt procurate din banii poporului și din subvențiile alocate de stat, a declarat premierul Ion Chicu. Șeful Guvernului susține că agricultorii care au fost scoși în PMAN sunt folosiți în scopuri politice de către vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, pe care l-a numit ”corsar sur”.

Premierul i-a rugat, în ședința Guvernului, pe miniștrii Finanțelor și al Agriculturii să-i explice lui Slusari că solicitările pot fi făcute prin amendamente la proiectele de lege, fără a sacrifica oamenii în frig și pandemie.

”Rog, pe domnii viceprim-ministru Serghei Pușcuța și ministrul Ion Perju, cumva faceți apel la rațiunea corsarului sur care și-a adus acum flota de tractoare în PMAN. Aceste tractoare sunt cumpărate pe banii poporului, sunt cumpărate în mare parte din subvenții. Și cineva în cel mai iresponsabil mod își bate joc în primul rând de agricultorii, de plugarii care au muncit tot anul și acum îi folosește în scopuri politice. Spuneți-i acestui vicepreședinte de Parlament să vină cu amendamente și vom discuta. Să arate că-i pasă de acești agricultori, dar nu i-a adus în piață ca să-i sacrifice frigului și pandemiei. Mai faceți dumneavoastră apel, poate până la urmă va conștientiza că trebuie să ai și obraz în fața oamenilor”, a declarat Chicu.

Premierul a precizat că, luni, 14 decembrie, Guvernul se va întruni în ședință pentru a examina amendamentele deputaților la proiectele bugetului de stat, bugetelor asigurărilor sociale și medicale și Politica bugetar-fiscală pentru anul 2021. Ulterior, aceste documente urmează a fi votate de Parlament în lectură finală.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.