Chicu: Ieri au ajuns în țară cei 83 de cetățeni, care erau blocați la hotar Austria cu Ungaria

Cei 83 de moldoveni, care s-au pornit din Italia cu două autocare și au rămas blocați în Austria, au ajuns acasă. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după întrevederea cu preşedintele Igor Dodon şi speakerul Zinaida Greceanîi, transmite stiridinmoldova.md.

„Ieri au ajuns în țară cei 83 de cetățeni, care erau blocați la hotar Austria cu Ungaria, toți au fost verificați, sunt la autoizolare. Ei au pornit din Italia cu autocarele în 13 martie. Au încălcat legea Austriei, pentru că deja era interdicție. Nu vreau să-i acuz pe cetățeni, i-am ajutat, i-am evacuat, dar este o acțiune iresponsabilă. Este un pericol mare și e pericol de moarte”, nu doar de sănătate, a declarat Ion Chicu. 

Guvernul a organizat o cursă charter pentru cei 83 de moldoveni, iar costurile sunt acoperite de compania de transport, care și-a asumat decizia de a aduce oamenii acasă cu autocarele, chiar dacă existau interdicții. Șeful Guvernul a mai anunțat despre impunerea unor sancțiuni drastice pentru companiile de transport de pasageri care nu respectă regulile impuse atât la nivel local, cât și internațional.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.