Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Chicu: Guvernul va aloca mijloace financiare pentru pentru sinistrații din Găgăuzia - Știri din Moldova

Chicu: Guvernul va aloca mijloace financiare pentru pentru sinistrații din Găgăuzia

Guvernul va aloca mijloace financiare pentru lichidarea consecințelor inundațiilor din Găgăuzia. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu care s-a deplasat a într-o vizită operativă în orașul Comrat, afectat de inundațiile provocate de ploaia torențială de astăzi.

Șeful Guvernului a inspectat personal mai multe gospodării din orașul Comrat, care au fost grav afectate de ploile abundente. Chicu a declarat că banii vor fi alocați din Fondul de rezervă imediat ce Comisia locală pentru situații excepționale va evalua pagubele.

”Aici problema nu este în bani, dar în termenii de lichidare a consecințelor, este vorba despre viața oamenilor, de aceea lucrările trebuie efectuate cât mai rapid. Totodată, trebuie să acționăm în direcția înlăturării cauzei acestei tragedii, am înțeles că este vorba despre înnămolirea râului din preajma acestor localități”, a declarat Chicu.

Primarul orașului Comrat, Serghei Anastasov, a declarat că, estimativ, ar fi nevoie de peste 1 milion 800 de mii de lei pentru lucrările de curățare a râului din localitate.

Potrivit datelor prezentate de șeful IGSU, Mihai Harabagiu, a declarat că inundațiile au afectat peste 35 de gospodării, 5 persoane, inclusiv 3 copii, au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a fi evacuate din casele lor. Aproximativ 10 familii, care au fost nevoite să-și părăsească locuințele, vor fi cazate temporar în căminele Universității din Comrat. Pe parcursul următoarelor 10 zile va fi efectuată expertiza tehnică a locuințelor și evaluate pagubele.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a mulțumit autorităţilor de la Chişinău pentru intervenție promptă și conlucrare eficientă și a menționat că autoritățile din UTA Găgăuzia vor continua să lucreze în regim de alertă în perioada următoare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.