Chicu: Din cauza secetei, roada de grâu s-ar putea diminua cu 40%-50%. Securitatea alimentară nu va fi afectată

Din cauze secetei, roada de grâu, în acest an, ar putea fi cu 40%-50% mai mică. Chiar și așa, securitatea alimentară nu va fi afectată. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în debutul ședinței de Guvern.

Sunt afectate în primul rând zonele de Sud, o parte din Centru, mai puțin Nordul. În primul rând sunt afectate cerealele din prima grupă. Roada de grâu s-ar putea diminua cu 40%-50%. Dar evaluare mai precisă va fi făcută în zilele următoare. Securitatea alimentară a țării nu este afectată, vom avea cereale suficiente și pentru anul viitor, dar depinde și de condițiile climaterice din următoarele săptămâni, a declarat premierul.

Totodată, șeful Executivului a anunțat că responsabilii pregătesc un pachet de măsuri, ce vin să ajute agricultorii, care vor avea de suferit de pe urma secetei.

„După evaluarea Ministerului Agriculturii, o să examinăm și o să propunem alte măsuri pentru fermieri, inclusiv posibilitatea subvenționării dobânzilor la credite pentru agricultori, pentru o perioadă mai îndelungată și cu sume de credit mai mari”, a spus Chicu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.