CHICU: Deputații PPDA au blocat proiectul cu privire la asigurarea medicală gratuită a veteranilor. Populism maxim!

Premierul Ion Chicu s-a arătat indignat de comportamentul deputaților PPDA, care, spune el, au manifestat iresponsabilitate. Reacția vine după ce proiectul de lege cu privire la asigurarea medicală gratuită a veteranilor care nu sunt angajați în câmpul muncii a fost blocat de parlamentarii din partidul condus de Andrei Năstase.

Guvernul a propus ca statul să achite polița medicală pentru veteranii care nu sunt angajați. În acest proiect sunt și majorări a unor alocații sociale pentru soții și urmașii veteranilor. De asemenea, proiectul a fost consultat și cu veteranii.

”Iresponsabilitatea maximă a unor deputați a făcut ca această inițiativă nobilă să fie compromisă. A ieșit o populistă cu un amendament care a anulat practic propunerea de a scuti veteranii care nu sunt angajați. (…) Populismul maxim a ajuns la aceea că s-a votat împotriva logicii și bunului simț. Acei care prin populism vor să se prezinte societății ca marii suporteri ai veteranilor, au făcut mai rău”, a spus premierul.

Șeful Guvernul a declarat că el contează pe responsabilitate și înțelegerea deputaților, și legea va fi votată în varianta propusă de Guvern.

”Aprobarea legilor anticonstituționale nu poate ajuta oamenii. Sper că Parlamentul va reveni la această decizie neconstituțională și va susține inițiativa Guvernului, consultată cu veteranii și să oferim cât mai rapid veteranilor posibilitatea să beneficieze de asigurare medicală gratuită”, a spus Ion Chicu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.