Chicu a invitat-o pe Glavan să recunoască că a blocat de patru ori inițiativa de dublare a salariilor pentru toți angajații din sistemul medical

Premierul Ion Chicu a invitat-o pe deputatul Pro Moldova, Ruxanda Glavan, fost ministru al Sănătății să renunțe la acrobații și să recunoască că a blocat de patru ori inițiativa Guvernului de dublare a salariilor pentru toți angajații din sistemul medical.

”De patru ori am venit în Parlament să vă rog să aprobați majorarea cu 30% a salariilor din 1 septembrie și de patru ori ați fugit. Aceasta este grija dumneavoastră reală pentru sistemul medical. Restul acrobațiilor dumneavoastră, rog, să le lăsați pentru altcineva”, a remarcat Chicu.

Premierul a mai spus că, în acest an dificil Guvernul a identificat 400 de milioane de lei pentru a majora salariile angajaților din Sănătate cu 30% de la 1 septembrie, următoarea majorare cu 30% se va produce la 1 ianuarie 2021 și încă cu 40% – de la 1 iulie 2021.

”Ce ați făcut dumneavoastră cât ați fost ministru, au prezentat deputații: ați distrus sistemul, infrastructura laboratoarelor. Pot să o rog pe doamna ministru să ne spună în ultimii cinci ani câte medicamente a vândut sistemului firma dumneavoastră. Aceste cifre o să vi le comunice”, a menționat premierul.

Potrivit legii votată de Guvern prin asumare de răspundere, peste salariile a peste  40 de mii de angajați din sistemul medical se vor majora din acest an.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.