Cele mai mari spitale din Moldova riscau să intre în carantină fără medicamente, după ce Nemerenco a blocat achizițiile în Sănătate

Cele mai mari spitale din țară riscau să intre în carantina provocată de COVID-19 fără medicamente. Asta după ce ministrul Sănătății din Guvernul Maiei Sandu, Ala Nemerenco, nu a organizat timp de șase luni licitații. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferințe de presă, unde a prezentat un raport de activitate.

„Din păcate, la sfârșit de ianuarie, când am convocat toți directorii instituțiilor medicale din țară, am aflat cu stopare că noi nu avem în stocuri medicamente. La Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate aveam un funcționar instituit de un alt ministru, care timp de șase luni a blocat achizițiile. Noi ne-am trezit la început de ianuarie că nu avem medicamente în spitale. A trebuit foarte rapid să procurăm medicamente”, a precizat premierul.

Asta nu e singura surpriză, de care a avut parte cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu, când a venit la guvernare. Echipa Maiei Sandu a procurat  4 999 160 de mănuși din vinil, de producție chineză, care sunt subțiri și plesnesc în timpul utilizării.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.