Cecenii au încurcat centrul Mariupolului cu periferia. Luptătorii ceceni nu au cucerit primăria orașului asediat

Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a dat asigurări joi că forțele sale au preluat controlul asupra primăriei din Mariupol, după care a publicat o înregistrare video în care este vorba de fapt de o clădire oficială de la periferia acestui oraș din sud-estul Ucrainei asediat de armata rusă, transmite AFP, potrivit Agerpres.

“Băieții raportează prin radio că au eliberat clădirea administrației din Mariupol și au ridicat acolo steagul nostru”, a informat Kadîrov pe Telegram, asigurând că forțele ucrainene “și-au abandonat pozițiile”.

El a adăugat că alte unități ruse înaintau, în paralel, în Mariupol.”Inș’Allah, Mariupol va fi curățat complet”, a spus el.

Însă, într-o înregistrare video publicată peste câteva ore, liderul cecen asigură că forțele Moscovei “au curățat complet zonele rezidențiale din partea de est a orașului”. Imaginile arată un grup de soldați care ridică un steag cu efigia liderului cecen pe o clădire avariată.”Soldații au ridicat un steag deasupra clădirii parchetului din districtul Levoberejni, ultimul eliberat”, a scris el.

Ramzan Kadîrov, criticat de ONG-urile internaționale pentru încălcările grave ale drepturilor omului care au loc în Cecenia, a anunțat pe 17 martie că o mie de voluntari ceceni se îndreptau spre Ucraina pentru a sprijini lupta forțelor ruse.

Liderul cecen, care conduce republica caucaziană cu o mână de fier, a asigurat luni că se află în Ucraina, alături de forțele Moscovei, pe un aerodrom capturat lângă Kiev.

Aceste informații nu au putut fi verificate în mod independent și au fost puse sub semnul întrebării de oficialii ucraineni.

La începutul ofensivei ruse, pe rețelele de socializare au circulat imagini care arată o piață din Groznâi, capitala cecenă, plină de soldați care spun că sunt gata să plece oricând în Ucraina.

Fidel președintelui Vladimir Putin, Ramzan Kadîrov are la dispoziție o miliție care este acuzată de comiterea a numeroase abuzuri. 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.