Ceban:„Loturile oferite la pachet până în 2019 și neseriozitatea constructorilor au scăzut încrederea cetățenilor”

 Mișmașurile de până la 2019 din cadrul municipalității între factorii de decizie locali și dezvoltatori au dus la o totală neîncredere a cetățenilor în domeniul construcțiilor. Anunțul a fost făcut de către edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul discuțiilor publice privind situația din domeniul construcțiilor din municipiul Chișinău.

„Lucrurile au degradat și ne-am pomenit cu litigii, cu terenuri privatizate pe spații verzi, curți de bloc, terenuri de joacă și parcări publice. Dacă să trecem în revistă, în loc de Piața Cantemir – urma să fie construită parcare, pentru asta acte s-au dat. În loc de un teren privat din sectorul Rîșcani – trebuia, conform actelor, să fie o biserică. Și multe terenuri erau date cu un scop, dar peste ani, destinația acestora era schimbată, cu rea voință”, a declarat Ceban.

În locul terenurilor cu altă destinație, au început să răsară ca ciupercile după ploaie construcții, blocuri și complexe, fără a se ține cont de nicio lege în acest sens.

„Se dădeau la pachet în ședințe de CMC loturi fără dezbateri și analize. Astfel, ne-am pomenit că încrederea locuitorilor în factorii de decizie, dar și în dezvoltatorii imobiliari a dispărut totalmente. Am reușit să întoarcem municipalității zeci de terenuri, clădiri și încăperi, înstrăinate anterior și am interzis construcții în parcuri, spațiile verzi și terenurile de joacă”, a declarat edilul capitalei.

Amintim, primarul general a lansat o invitație publică factorilor de decizie, constructorilor și specialiștilor în domeniu, pentru a dezbate problemele întâmpinate în domeniul construcțiilor în municipiul Chișinău.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.