Ceban: Stimați cei care astăzi pot să intervină pentru a face cu adevărat lucruri frumoase. Nu vorbiți doar pe rețele de socializare

În doi ani s-au produs schimbări la care nimeni nu spera vreodată că vor fi. Cel puțin asta a declarat Primarul general Ion Ceban în debutul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi dimineața. Edilul afirmă că a văzut multe critici pe rețelele de socializare, pe la unele evenimente, din partea unor persoane, care de fapt, pot să pună umărul să ajute.

„Am văzut diverse interpretări, urări, de bine pentru oraș. Stimați cei care astăzi pot să intervină pentru a face cu adevărat lucruri frumoase. Nu vorbiți doar pe rețele de socializare, la microfoane și la Televizoare.

Sunt zeci de proiecte la care puteți pune umărul și să ne ajutați, lucruri care nu depinde doar de Chișinău. Timp de aproape doi ani în acest Oraș s-au produs schimbări, la care nimeni nu mai spera”, a declarat Ceban.

Edilul a venit cu o listă de lucruri ce au fost create în ultimii 2 ani, enumerând curățenia și eliminarea panourilor și gheretelor ilegale, reparația trotuarelor și drumurilor abandonate, modernizarea iluminatului pe zeci de străzi și aducerea rețelelor de lumină și crearea parcărilor.

„Am adus transportului public, am procurat noii tehnici la toate regiile, comunale, spații verzi, Exdrupo, am creat benzi dedicate și reparat parcuri și scuaruri în capitală. Nu mai vorbind de zonele verzi create de la zero.

Am început reparația acceselor în curți  de bloc și sute de garaje evacuate. Dar de râul Bîc curățit s-a uitat?

Am realizat suplinirea cu mobilier urban, acele coșuri de gunoi și scaune, care nu existau pe străzile centrale, nu mai vorbim de cele adiacente. Am mărit sumele la a reparațiile în școli și grădinițe, în spitale. Plus la asta am reabilitat rețeaua energetică a 20 de instituții educaționale din capitală.

Am început reparația subteranelor, amenajarea a zeci de terenuri de joacă pentru copii, dar și terenuri sportive pentru elevi”, a declarat Ceban.

Edilul spune că s-a intervenit pentru crearea infrastructurii pentru persoanele cu nevoi speciale și crearea locurilor de joacă pentru copiii cu dezabilități. Ceban a vorbit și despre mărirea bugetului pentru domeniul cultură și promovarea acestora.

Ceban a mai punctat că nu în ultimul rând au fost reparate zeci de drumuri și realizate alte zeci de proiecte de infrastructură.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.