Ceban: Obligația privind asigurarea consumatorilor cu agent termic îi revine Întreprinderii de Stat „Termoelectrica” S.A.

Obligația privind asigurarea consumatorilor cu agent termic îi revine Întreprinderii de Stat „Termoelectrica” S.A., unicul furnizor de energie termică din capitală. Astfel nu primăria capitalei este responsabilă de conectarea blocurilor la energia termică, a scris pe pagina sa de facebook, primarul general, Ion Ceban.

Situația asigurării locuințelor cu agent termic a fost discutată luni, 25 octombrie curent, în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău.

,,Actualmente, doar 750 de obiective municipale care beneficiază de agent termic de la sursa centralizată au fost conectate.  Aceasta reprezintă circa 25 % din totalul de 3048 de obiective. Municipalitatea a recepționat mai multe plângeri de la cetățeni, familii cu copii mici, care spun că îngheață în locuințe și că serviciile de profil nu iau atitudine.  Precizez că astăzi, grădinițele, școlile și spitalele sunt conectate la agentul termic”, a mai adăugat primarul general.

 De menţionat că Primăria Chișinău, anual, odată cu începerea sezonului de încălzire, solicită Întreprinderii de Stat „Termoelectrica” S.A., în baza relațiilor contractuale, să conecteze fondul locativ municipal la rețeaua termică centralizată, în contextul în care locuitorii orașului, se confruntă cu disconfort termic atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10 ˚C.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.