Ceban, despre scumpirile la căldură și la gaz: Deja au venit facturile și facem compensații. Nu vom face drumuri, dar vom achita facturile

Chiar dacă prețurile la toate produsele cresc, Primăria Chișinău va rezista. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban, care afirmă că deja unele facturi la căldură și gaz au venit.

„Compensațiile de iarnă deja au început să fie achitate. Deja ne vin și facturile de la Termoelectrica. Deja o să facem separat pe subiectul acesta o informație publică. Facturile sunt foarte usturătoare. Anul acesta au fost alocate 90 de milioane, dar din ce vedem noi, cifra va fi dublată. Va trebui să suportăm cheltuieli de 180 de milioane, minim, la această etapă. Dacă nu intervin alte scumpiri ulterior. Banii vor fi din bugetul municipal.

Banii nu au fost preconizați. Chișinăul va face față, așa cum a făcut și în pandemie, cum a făcut acum în situația crizei refugiaților. Când vorbim că dificil va fi, vorbesc că 335 de milioane care le plătim pentru facturi doar. Acești bani au fost planificați pentru drumuri, pentru transport, pentru infrastructură. Va fi complicat, dar ne vom descurca. Cred că va trebui să avem o discuție cu Guvernul în această privință. Am transmis cu 3 săptămâni în urmă toate cheltuielile, pe fiecare bănuț, dar de la Guvern nu am primit nimic”, a declarat edilul.

Amintim că Primăria Chișinău face compensații pentru peste 20 de mii de familii din capitală.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.